Default Header Image

Curs de instruire privind gestionarea calamităților și a situațiilor de urgență – simulări și exerciții practice

Publicat: 21.05.2024

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se desfășoară un curs de instruire privind comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor. Activitatea de instruire este organizată în perioada 20-24 mai 2024, în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, în cadrul Parteneriatului bilateral între Republica Moldova și statul Carolina de Nord.

Pe data de 22 mai,  la Complexul Sportiv Universitar (str. Mălina Mică, 66/1) vor avea loc lecții practice și simulări de situații, între orele 9:00-16:00. 

Joi, 23 mai, participanții la curs vor desfășura exerciții practice pe terenul sportiv în aer liber (la aceeași adresă), între orele 9:00-15:00. 

La activitățile de instruire participă peste 140 de persoane de la catedrele universitare de: Ortopedie și traumatologie, Anesteziologie și reanimatologie nr. 1 „Valeriu Ghereg”, Anesteziologie și reanimatologie nr. 2, Chirurgie generală și semiologie nr. 3, Medicină militară și a calamităților, Medicină de familie, Medicină internă-semiologie, Neurologie, Urgențe medicale „Gheorghe Ciobanu” și Chirurgie nr. 1 „Nicolae Anestiadi”.

Mai multe detalii vedeți în Agenda evenimentului.