Default Header Image

Curs de instruire în mișcările involuntare, ediția a 2-a

Publicat: 10.04.2019

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” vă invită, în zilele de 11 și 12 aprilie curent, la Al doilea curs de instruire în mișcările involuntare (2nd Teaching Course in Movement Disorders), organizat de Societatea Internaţională Parkinson şi Mişcări Involuntare (International  Parkinson and Movement Disorders Society). Cursul este organizat în parteneriat cu Societatea Neurologilor din Republica Moldova, Catedra de neurologie nr. 1 a USMF „Nicolae Testemițanu” şi Institutul de Neurologie şi Neurochirurgie „Diomid Gherman”.

Evenimentul se va desfășura la Hotelul Radisson Blu Leogrand (or. Chișinău, str. Mitropolit Varlaam, 77), cu începere de la ora 10:00.

Cursul se va axa pe boala Parkinson (epidemiologie, simptome precoce, diagnostic diferențiat, disfuncții autonome și disfuncții cognitive, tratament avansat) și mișcările involuntare. Evenimentul va include și o sesiune de training privind examinarea pacienților cu Parkinson.

La eveniment sunt aşteptate în jur de 180 de persoane: cadre științifico-didactice, medici neurologi şi medici-rezidenţi la specialitatea  Neurologie, care vor avea ocazia să participe la prelegeri, precum și la discuții în grup şi la sesiuni de prezentare a cazurilor video. Invitați speciali vor fi profesori şi experți recunoscuți pe plan internațional în Parkinson și mişcări involuntare - specialiști neurologi din România, Italia, Germania, Estonia şi Kazakhstan.

Cursul se va desfășura în limba engleză.

Mai multe detalii găsiți în Program.