Default Header Image

Conferință de celebrare a 20 de ani de cooperare bilaterală între Republica Moldova - Carolina de Nord, SUA

Publicat: 14.05.2019

În data de 17 mai 2019, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la o conferinţă de presă dedicată celei de-a 20-a aniversări a Parteneriatului bilateral Republica Moldova - Carolina de Nord, SUA.

Evenimentul se va desfăşura în Sala de ședințe (204), etajul II, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere la ora 14:10.

La conferință vor participa cca 20 de invitați din Statele Unite ale Americii, delegația fiind condusă de Secretarul de Stat al Carolinei de Nord Elaine Marshall, reprezentanții administrației Universității și coordonatorii proiectelor de colaborare din partea instituției noastre.

Rectorul USMF „Nicolae Testemițanu” Ion Ababii şi Secretarul de Stat al Carolinei de Nord vor veni cu declarații privind aspectele colaborării bilaterale de două decenii şi vor răspunde la întrebările jurnaliştilor. Evenimentul va fi onorat de prezenţa Excelenţei Sale Derek Hogan, Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al SUA în Republica Moldova. La eveniment va participa şi Silvia Radu, ministru al sănătăţii, muncii şi protecţiei sociale.

În aceeași zi, Universitatea organizează o conferință dedicată celei de-a 20-a aniversări a Parteneriatului bilateral Republica Moldova - Carolina de Nord, ce va avea loc în Sala Senatului, începând cu ora 14:50. În cadrul manifestării festive vor fi prezentate realizările programelor de colaborare în domeniile: Stomatologie, Farmacie, Asistenţă medicală generală și a bibliotecilor medicale.

La eveniment vor participa cca 230 de persoane, printre care reprezentanții Ambasadei SUA, ai Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Educației, Cercetării și Culturii al Republicii Moldova și alți invitați.

Сomunicarea se va desfăşura în limbile engleză și română, fiind asigurată traducerea.

Mai multe detalii găsiți în Program.