Default Header Image

Ceremonia depunerii Jurământului Medicului și Farmacistului pentru absolvenții USMF „Nicolae Testemițanu”, Promoția 2024

Publicat: 24.05.2024

JurământUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la Ceremonia depunerii Jurământului Medicului și Farmacistului pentru absolvenții din Promoția 2024.

Evenimentul va avea loc pe data de 12 iunie, cu începere de la ora 11:00, la Arena Chișinău (str. Calea Orheiului, 130).

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova organizează Ceremonia de depunere a Jurământului Medicului și Farmacistului pentru absolvenții din Promoția 2024.

Evenimentul va avea loc pe data de 12 iunie, cu începere de la ora 11:00, la Arena Chișinău (str. Calea Orheiului, 130).

Invitați de onoare la festivitate sunt: președinta Republicii Moldova Maia Sandu, ministra sănătății Ala Nemerenco, ministrul educației și cercetării Dan Perciun, și reprezentanți ai misiunilor diplomatice de la Chișinău.

În acest an vor rosti solemn Jurământul 1025 de absolvenți: 604 – autohtoni și 421 – cetățeni străini din 13 țări. Din numărul total, au finalizat programele de studii integrate: Medicină – 746, Stomatologie – 152, Farmacie – 78 și Medicină preventivă – 7; și programele de licență: Sănătate publică – 14, Asistență medicală generală – 11, Optometrie – 10 și  Tehnologie radiologică  – 7 tineri.

Alte 30 de persoane au finalizat studiile de master la programele: Nutriție umană – 16, Sănătate mintală publică – 11 și Optometrie clinică – 3. 

La eveniment vor participa reprezentanții administrației Universității (membri ai Senatului, Consiliului pentru dezvoltare strategică instituțională, Consiliului de administrație), prodecani, șefi de catedre, șefi de studii, profesori, studenți, părinți și prieteni. 

Ceremonia se va desfășura în limbile română și engleză.

NOTĂ: Accesul în Arena Chișinău va fi asigurat începând cu ora 09:00, fiind aplicate măsuri de control și securitate.