Default Header Image

Ceremonia de învestire în funcţia de rector al USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 09.10.2019

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la ceremonia de învestire în funcţia de rector a profesorului Emil Ceban.

Evenimentul va avea loc mâine, 10 octombrie, în Sala Senatului a Universității, Blocul didactic central, etajul III (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165), la ora 12:00.

La manifestare vor fi prezenţi Ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, rectorul Ion Ababii, membrii Senatului, șefi de catedre, profesori și conferențiari universitari, asistenți și lectori universitari, studenți, medici-rezidenți.

Profesorul Emil Ceban, doctor habilitat în științe medicale, este noul rector ales de către comunitatea academică a USMF „Nicolae Testemițanu”, ca rezultat al alegerilor din 2 octombrie curent. Domnia Sa a obținut votul de încredere a 541 de electori (61,76%). Mandatul noului rector este pentru o perioadă de cinci ani.

Consiliul pentru dezvoltare strategică instituţională, prin Decizia nr. 7 din 2.10.2019, a validat procesul electoral și l-a declarat rector ales pe dl Emil Ceban.