Default Header Image

Al X-lea Congres internațional pentru studenți, doctoranzi și tineri medici MedEspera

Publicat: 24.04.2024

 

MedEsperaUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la Congresul bienal internațional pentru studenți, studenți-doctoranzi și tineri medici MedEspera, ediția a X-a. 

Inaugurarea Congresului va avea loc pe data de 25 aprilie 2024, cu începere de la ora 10:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar, et. 3 (str. Nicolae Testemițanu, 25). La deschidere vor fi prezenți: Ala Nemerenco, ministra sănătății a Republicii Moldova, administrația USMF „Nicolae Testemițanu”, profesori invitați din țară și de peste hotare, studenți, medici rezidenți și tineri cercetători ș.a.

Evenimentul se va desfășura în perioada 24-27 aprilie 2024 și va include 8 prelegeri magistrale, 15 sesiuni științifice, un simpozion și 3 mese rotunde, 36 de workshopuri, ținute de personalități notorii din domeniul medicinei, stomatologiei și farmaciei. Forumul va întruni peste 700 participanți, dintre care 600 – naționali și peste 100 internaționali (România, Cehia, Serbia, Grecia, Marea Britanie, Elveția ș.a.).

MedEspera se numără printre cele mai grandioase forumuri ştiinţifice ale universității noastre și reprezintă o platformă viabilă pentru tinerii cercetători de a-şi promova proiectele de cercetare și realizările științifice, de a-şi dezvolta cunoștințele în domeniul medicinei, stomatologiei, farmaciei și sănătății publice şi de a stabili relaţii de colaborare și de prietenie cu semenii lor de peste hotare. 

Ceremonia de închidere a Congresului și de premiere va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, ora 10:00, în Sala polivalentă a Complexului Sociocultural Universitar.

Evenimentul este organizat de USMF „Nicolae Testemițanu” în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova, sub egida Ministerului Educației și Cercetării și a Ministerului Sănătății a Republicii Moldova.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul congresului: https://medespera.md/en