Default Header Image

25 mai - Ziua Ușilor Deschise la USMF „Nicolae Testemițanu”

Publicat: 24.05.2019

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la Ziua Uşilor Deschise (Blocul didactic central, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165). Evenimentul se va desfășura sâmbătă, 25 mai, începând cu ora 09:00.

Tradițional, oaspeții vor avea parte de un program divers, ce va include excursii la Muzeul de anatomie a omului, Centrul Stomatologic Universitar, Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală (CUSIM) și Biblioteca Științifică Medicală.

La CUSIM vizitatorii vor vedea cum studenții își dezvoltă dexteritățile de comunicare cu pacienții, vor face cunoștință cu metodele moderne de instruire a viitorilor medici și ce presupune lucrul în echipă în procesul de luare a deciziilor clinice. La Centrul Stomatologic Universitar, oaspeții se vor familiariza cu tehnicile și metodele avansate de formare a medicilor stomatologi, iar la Muzeul de anatomie a omului - unic în Europa prin colecția sa - potențialii candidați la studii vor descoperi peste 2500 de piese anatomice.    

Vizitatorii vor putea participa și la workshopuri tematice: Simulare în medicină, Examinarea pacientului, Ajutorul medical de urgență și Simulare în stomatologie, unde fiecare dintre ei va avea ocazia să învețe lucruri noi și utile și cum să acționeze în situații de urgență.

Noutatea evenimentului din acest an este vernisarea Expoziției de desene ale elevilor-participanți la concursul „Medicul - prin ochii unui copil”. Ceremonia de premiere a câștigătorilor acestui concurs va avea loc la ora 11:00, în Sala de ședințe nr. 204.

Între orele 13:00-14:00, va avea loc întâlnirea reprezentanților administrației Universității și a personalului profesoral-didactic cu potențialii studenți, pentru a-i informa despre oferta educațională din acest an a USMF „Nicolae Testemițanu” și specificul instruirii medicale și farmaceutice. De asemenea, membrii Comisiei de admitere vor răspunde la toate întrebările privind metodologia de admitere, condițiile și actele necesare pentru înscriere, perioadele sesiunilor de admitere, modalitatea de admitere și probele de concurs, facilitățile, taxa de înscriere pentru organizarea și desfășurarea admiterii, taxele de studii și alte informații utile referitor la procedura de înmatriculare pentru anul universitar 2019-2020. Întrunirea respectivă se va desfășura în Sala Senatului (pentru vorbitorii de limba română) și în Sala de conferințe nr. 205 (pentru vorbitorii de limba rusă), Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Începând cu ora 14:00, toți doritorii se vor deplasa în campusul universitar din regiunea Mălina Mică (transportul va fi asigurat), unde vor vizita aulele și sălile de studii din Blocul didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi”, Centrul de Evaluare Academică, Aleea savanților și medicilor iluștri, Biblioteca Științifică Medicală, Blocul didactic nr. 2 al Facultății de Farmacie, Centrul Farmaceutic Universitar „Vasile Procopișin”, Campusul studențesc (căminele, cantinele, Complexul Sportiv Universitar) şi alte obiective ale Universității.

Mai multe detalii găsiți în Program