Default Header Image

18 iulie – al treilea Maraton universitar de imunizare: rapelul cu AstraZeneca și vaccinarea cu Johnson & Johnson

Publicat: 03.07.2021

rapel asta zenecaUniversitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la cel de-al treilea Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”, în data de 18 iulie 2021, pentru efectuarea rapelului cu AstraZeneca și vaccinarea cetățenilor cu Johnson & Johnson. 

Toate persoanele imunizate cu AstraZeneca la prima etapă a maratonului (21-23 mai) urmează să se prezinte, fără programare prealabilă, în ziua de duminică, începând cu ora 8:00 până la 18:00, cu buletinul de identitate și certificatul primit la administrarea primei doze de AstraZeneca. Totodată, invităm cetățenii să se vaccineze cu Johnson & Johnson – doză unică.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), vor fi organizate 6 fluxuri de imunizare: 4 linii pentru AstraZeneca și două pentru Johnson & Johnson.

Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Consiliului Rectorilor din Republica Moldova.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de compania americană farmaceutică cu același nume, se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19. Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Lotul de vaccin Johnson & Johnson (151.200 de doze) a fost livrat țării noastre prin intermediul platformei COVAX.