Default Header Image

Ceremonia de dezvelire a bustului profesorului universitar Valentin Topalo 

Published: 27.04.2023

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” Vă invită la ceremonia de dezvelire a bustului regretatului profesor universitar Valentin Topalo – promotorul chirurgiei oro-maxilo-faciale și a implantologiei orale în Republica Moldova. 

Acțiunea comemorativă se va desfășura în data de 28 aprilie 2023, cu începere de la ora 13:00, în scuarul Clinicii Universitare Stomatologice nr. 2 a USMF „Nicolae Testemițanu” (str. Mihai Viteazul, 1).

La ceremonie vor participa rectorul Emil Ceban împreună cu echipa administrativă, membrii familiei regretatului profesor, cadre didactice, discipoli și colegi, studenți și medici rezidenți de la Facultatea de Stomatologie.

Evenimentul de dezvelire a bustului va fi precedat de o conferință științifică consacrată ilustrului savant și profesor Valentin Topalo. Manifestarea științifică este organizată de Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan” din cadrul Facultății de Stomatologie a USMF „Nicolae Testemițanu” și va avea loc în aceeași zi (28 aprilie), începând cu ora 9:00, în Sala Senatului, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

Eminentul savant Valentin Topalo a pus bazele chirurgiei oro-maxilo-faciale și implantologiei orale în Republica Moldova, fiind recunoscut prin cercetările sale științifice și la nivel internațional.