Default Header Image

Centrul de Angajabilitate Francofon va fi deschis la USMF „Nicolae Testemițanu” cu suportul Agenției Universitare a Francofoniei în Moldova

Published: 31.10.2022

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova va fi inaugurat Centrul de Angajabilitate Francofon (Centre d’employabilité francophone /CEF). Evenimentul va avea loc în data de 2 noiembrie 2022, în Blocul didactic central, et. 4 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), începând cu ora 11:00.

Centrul de Angajabilitate Francofon este creat în baza Acordului de parteneriat între USMF „Nicolae Testemițanu” și Agenția Universitară a Francofoniei și Convenția de aplicabilitate specifică acordului de parteneriat.

Centrele de Angajabilitate Francofone constituie un proiect major al Agenției Universitare a Francofoniei și fac parte din strategia AUF pentru perioada 2021-2025. În cadrul CEF, studenții francofoni de la toate facultățile și programele de studii ale Universității, ghidați de profesori și formatori, vor beneficia de:

Consiliere, informare și tutorat: 

Formarea competențelor transversale (soft skills):

De asemenea, cu susținerea AUF, proiectul CEF prevede certificarea – pregătirea pentru susținerea testelor/examenelor recunoscute la nivel internațional (limbi străine/limba franceză), TIC și gestionarea proiectelor.

Totodată, CEF va oferi sprijin studenților care doresc să-și dezvolte competențe antreprenoriale și de leadership prin formări în conceptualizarea unui plan de afaceri, tehnici de prezentare a proiectelor, identificarea surselor de finanțare etc.).