Default Header Image

Conferința internațională „Imunopedia”, ediția a II-a

Published: 08.09.2022

 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la conferința națională cu participare internațională cu genericul „Imunopedia”, ediția a doua. 

Evenimentul se va desfășura în format mixt, în zilele de 9 și 10 septembrie curent (cu prezență fizică și on-line ) în Sala Senatului, Blocul didactic central al Universității, et. 3 (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165) între orele 10:00-18:00, în prima zi, și între 9:00-14:00 a doua zi (exclusiv on-line).

Manifestarea științifică va fi onorată de prezența mai multor personalități notorii – specialiști în domeniul pediatriei din România, Ucraina, Slovacia și Republica Moldova – Dr. Alexis Cochino și Dr. Ioan Gherghina de la Institutul pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu”; Dr. Mihaela Bataneanț, Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, România; Dr. Svetlana Sciuca, șefa Clinicii de Pneumologie a USMF „Nicolae Testemițanu”; Dr. Anastasia Bondarenco, profesor universitar, Universitatea Națională de Sănătate „P.L. Shupyk” din Ucraina ș.a.

Pe parcursul celor două zile vor fi puse în discuție subiecte precum: Imunodeficiențele primare, imunodeficiențele combinate severe, imunoglobulinele în imunologia pediatrică, vaccinarea la persoanele imunodeprimate, rolul analizelor în pediatrie, bolile autoinflamatorii, diagnosticul molecular-genetic al imunodeficiențelor primare, sindroame de afectare respiratorie la copilul cu imunodeficiențe primare, sindromul Wiskott-Aldrich la copii – particularități și diagnostice, infecția SARS-CoV-2 la copii cu imunodeficiențe primare ș.a.

Conferință este destinată cadrelor științifico-didactice, practicienilor, studenților-doctoranzi și medicilor rezidenți.