Default Header Image

Împreună oprim pandemia: fii vocea comunității tale!: campanie de comunicare

Published: 13.01.2022

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la o conferință de presă în contextul campaniei de comunicare cu genericul „Împreună oprim pandemia: fii vocea comunității tale!”, lansată la finele anului 2021.

Evenimentul va avea loc vineri, 14 ianuarie, ora 11:00, în Sala de conferințe nr. 204, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

 La conferința de presă vor participa profesorul universitar Ninel Revenco, Departamentul Pediatrie, președintele Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizării; conferențiarul universitar Angela Paraschiv, Disciplina de epidemiologie, Departamentul Medicină Preventivă și conferențiarul universitar Olga Buga, Departamentul Pediatrie.

Experții în sănătate vor aborda  diverse aspecte ce țin de procesul de vaccinare la nivel internațional și în Republica Moldova: bariere în acceptarea imunizării; particularitățile evolutive ale infecției COVID-19 cu tulpina Omicron; COVID-19 la copii: evoluție, complicații, eficiența vaccinării.

Campania are drept scop informarea publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării, inclusiv a imunizării copiilor și adolescenților împotriva infecției COVID-19 cu vaccinul care a salvat milioane de vieți în întreaga lume. 

Acțiunea este organizată de către Comitetul Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizării în parteneriat cu Ministerul Sănătății, ANSP, Organizația Mondială a Sănătății, USMF „Nicolae Testemițanu”, Societatea de Pediatrie din Republica Moldova și se desfășoară la nivel național, în perioada decembrie 2021 - mai 2022.

În cadrul campaniei sunt prevăzute și acțiuni de consolidare a parteneriatelor cu autoritățile publice locale, liderii de opinie, reprezentanții cultelor religioase ș.a. Vor fi derulate seminare educative cu participarea studenților în cadrul instituțiilor de învățământ mediu și superior. Totodată, vor fi organizate sesiuni de informare pentru părinți privind recomandările imunizării. Publicul țintă al campaniei îl reprezintă populația din municipiul Chișinău, raioanele Ungheni, Hîncești, Cahul, Cantemir și unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului.