Default Header Image

Lansarea campaniei de comunicare „Împreună oprim pandemia: fii vocea comunității tale!”

Published: 16.12.2021

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită la lansarea campaniei de comunicare cu genericul „Împreună oprim pandemia: fii vocea comunității tale!” 

Evenimentul va avea loc vineri, 17 decembrie, ora 11:00, în Sala de conferințe nr. 204, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).

La conferința de presă vor fi prezenți rectorul Emil Ceban, profesorul universitar Ninel Revenco, Departamentul Pediatrie, președintele Comitetului Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizării; conferențiarul universitar Angela Paraschiv, Disciplina de epidemiologie, Departamentul Medicină Preventivă; Daniela Demișcan, reprezentantul Ministerului Sănătății; Alexei Ceban, coordonator Program imunizări, Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova, și Veaceslav Guțu, medic epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică  (ANSP).

Acțiunea este organizată de către Comitetul Național Consultativ de Experți în domeniul Imunizării în parteneriat cu Ministerul Sănătății, ANSP, Organizația Mondială a Sănătății, USMF „Nicolae Testemițanu”, Societatea de Pediatrie din Republica Moldova și va fi desfășurată la nivel național, în perioada decembrie 2021 - mai 2022.

Campania are drept scop informarea publicului larg despre importanța și beneficiile vaccinării, inclusiv a imunizării copiilor și adolescenților împotriva infecției COVID-19 cu vaccinul care a salvat milioane de vieți în întreaga lume. Este imperios necesară continuarea campaniilor de informare privind beneficiile imunizării, inclusiv împotriva COVID-19, cu demontarea miturilor privind vaccinarea și vaccinurile.

Publicul țintă al campaniei îl reprezintă populația din municipiul Chișinău, raioanele Ungheni, Hîncești, Cahul, Cantemir și unităţile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului.

În cadrul campaniei sunt prevăzute și acțiuni de consolidare a parteneriatelor cu autoritățile publice locale, liderii de opinie, reprezentanții cultelor religioase ș.a. Vor fi derulate seminare educative cu participarea studenților în cadrul instituțiilor de învățământ mediu și superior. Totodată, vor fi organizate sesiuni de informare pentru părinți privind recomandările actualizate de imunizare.

Pentru a ne proteja dreptul colectiv la sănătate în situația actuală de pandemie este important să acționăm împreună! Doar prin comunicare și conlucrare eficientă între toți actorii putem asigura creșterea unei societăți sănătoase.