Default Header Image

Mediciniștii antrenați în Campania de informare și mobilizare a tinerilor „Pune umărul, vaccinează-te!”

Published: 29.09.2021

Studenții de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, membri ai Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină  din Moldova (ASRM), se vor deplasa, în calitate de voluntari, în universități și cămine pentru a informa tinerii despre importanța imunizării împotriva coronavirusului de tip nou. Totodată, mediciniștii vor participa nemijlocit la procesul de vaccinare a studenților, în colaborare cu asociațiile medicale teritoriale din municipiul Chișinău.

Astăzi, 29 septembrie, un grup de 20 de mediciniști-voluntari vor merge la Universitatea de Stat din Moldova (USM), la ora 17:30,  pentru a informa studenții. Joi, 30 septembrie, între orele 9:00-17:00, în Blocul nr. 2 de studii al USM va avea loc vaccinarea tinerilor. Tot mâine, cu începere de la ora 9:45, în incinta Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chișinău vor fi organizate sesiuni de informare în cinci aule concomitent.

Activitățile vor fi organizate în perioada 28 septembrie-28 noiembrie 2021 și sunt parte a Campaniei de informare și mobilizare a studenților și tinerilor din Republica Moldova privind vaccinarea împotriva COVID-19 cu genericul „Pune umărul, vaccinează-te!”, lansată în data de 29 septembrie, de către Ministerul Sănătății și Ministerul Educației și Cercetării, în comun cu ASRM și Consiliul Rectorilor din Republica Moldova, cu suportul Uniunii Europene și a Organizației Mondiale a Sănătății.