- 1025 просмотров
Sâmbătă, 22 mai, începând cu ora 8:00, cetățenii Republicii Moldova se pot vaccina cu Pfizer la Maratonul de imunizare „De la student la student”, organizat de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.
Imunizarea cu Pfizer se va desfășura la Punctul de vaccinare anti-COVID-19 deschis în incinta Complexului Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), unde sunt 6 fluxuri de imunizare.
În primele 4 ore de la lansarea Maratonului, au fost vaccinate 530 de persoane, dintre care 416 cu AstraZeneca și 116 cu Sinopharm. Primii care s-au imunizat au fost studenții USMF „Nicolae Testemițanu”, ai Universității Tehnice a Moldovei și ai Universității de Stat din Moldova.
Facem apel către întreaga populație să participe la această actiune să se imunizeze cu unul dintre vaccinurile Sinopharm, AstraZeneca sau Pfizer. Vaccinarea se realizează fără programare, în regim non-stop – 24/24, în baza buletinului de identitate.
„Prin această acțiune de amploare, ne propunem să vaccinăm cât mai mulți tineri și cadre didactice, pentru a putea relua procesul de învățământ cu prezența fizică a beneficiarilor, în anul de studiu 2021-2022”, a declarat rectorul Emil Ceban.
Reamintim că în campusul universitar din regiunea Mălina Mică a capitalei au fost deschise două puncte de imunizare: patru fluxuri - în incinta Blocului didactic nr. 1 „Leonid Cobâleanschi” (str. Nicolae Testemițanu, 27), unde, începând cu ziua de sâmbătă, se va efectua imunizarea cu vaccinul Sinopharm și AstraZeneca, și șase – în Complexul Sociocultural Universitar – cu Pfizer. Maratonul se va încheia duminică, ora 21:00.
USMF „Nicolae Testemițanu” va asigura și rapelul (a doua doză): în perioada 11-13 iunie – cu vaccinurile Sinopharm și Phizer, și în perioada 16-18 iulie – cu AstraZeneca.
În procesul de vaccinare sunt antrenați medici de familie și asistenți medicali de la Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, membri ai comunității universitare – cadre științifico-didactice de la catedrele clinice, medici-rezidenți, studenți și personal administrativ.
Acțiunea a fost organizată cu scopul de a vaccina preponderent studenții și toate categoriile de beneficiari de studii, cadrele didactice, iar odată cu lansarea celei de-a treia etape de imunizare, acces la vaccinuri au toți cetățenii țării. Maratonul universitar de imunizare „De la student la student" este organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină din Moldova cu suportul Consiliului Rectorilor din Moldova.