Default Header Image

USMF „Nicolae Testemițanu” va inaugura un cămin după reconstrucție capitală

Published: 21.10.2020

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova Vă invită, în data de 22 octombrie 2020, la inaugurarea Căminului nr. 8 (str. Mihail Lomonosov, 63), din regiunea Mălina Mică.

La evenimentul de deschidere a Căminului, care va avea loc la ora 12:30, vor participa rectorul Emil Ceban și alți reprezentanți ai conducerii Universității, (prorectori, decani, prodecani), ai administrației Campusului studențesc și mediciniști din anul II - viitori locatari.

USMF „Nicolae Testemițanu” a investit în reparația obiectivului 19,2 milioane lei, resurse financiare ce au fost alocate din bugetul instituției.

În Căminul nr. 8 au fost efectuate replanificări din tip coridor în tip apartament cu 3 camere, asigurate cu un nod sanitar și o bucătărie. Camerele au fost dotate cu mobilier nou și conectate la internet, iar condițiile create - săli de lectură, bucătării și spații pentru servirea mesei, grupuri sanitare, mașini de spălat și uscătoare de haine ș.a. - le oferă tinerilor posibilitatea să se simtă ca acasă și să-și personalizeze zona de trai. Lucrările exterioare și de amenajare a terenului adiacent au fost reparate în întregime. 

În acest cămin vor fi cazați 210 studenți din anul II, de la Facultatea de Medicină nr. 1, care vor locui aici până la finalizarea studiilor. Totodată, acest confort le permite studenților să se concentreze, la maximum, pe realizarea visului lor de a deveni buni medici sau farmaciști.