Default Header Image

Cardio Forum 2018

Published: 11.10.2018

În perioada 12-13 octombrie curent, disciplinele de Cardiologie și Reumatologie, Catedra de endocrinologie  ale Universităţii de Stat şi Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” în colaborare cu societățile de profil vor organiza acțiunea CardioForum 2018 cu genericul Abordare multidisciplinară în practica medicală – conferință interdisciplinară cu participare internațională.

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 12:00, în incinta Hotelului Radisson Blu Leogrand (str. Mitropolit Varlaam, 77) .

Timp de două zile, participanții la forum vor aborda subiecte precum: patologia cardiovasculară și comorbidități; diabetul zaharat și evenimentele cardiovasculare; patologia glandei tiroide și a inimii; hiperuricemia și relevanța pentru bolile cardiovasculare și renale; țintele terapeutice ale bolilor cardiovasculare ș.a.

De asemenea, va fi analizată situația actuală a maladiilor cardiovasculare în Republica Moldova, precum și metodele de prevenire a acestora. Accentul rapoartelor va fi pus pe diagnosticul, tratamentul optimal și prevenirea complicațiilor la pacienții cu mai multe patologii.

Scopul acestui eveniment este de a prezenta și a discuta cele mai recente progrese privind diagnosticarea și tratamentul bolilor cardiovasculare, endocrinologice și reumatologice, precum și prevenirea riscului cardiovascular general. Totodată, în cadrul sesiunilor planificate, în aceste două zile, vor fi abordate ultimele noutăți ale Ghidurilor Europene în Cardiologie (Ghidurile ESC) și Endocrinologie din anii 2017-2018.

La eveniment sunt invitați peste 250 de specialiști: cardiologi, reumatologi, endocrinologi,  medici interniști din țară și de peste hotare.

Invitați speciali sunt cinci profesori universitari de talie internațională: Claudio Borghi, doctor, Departamentul de Medicină Cardiovasculară a Universității de Medicină din Bologna, Italia; Panos Vardas, șeful Departamentului de Cardiologie al Spitalului Universitar din Creta, Grecia; Athanasios Manolis, director, Departamentul de Cardiologie al Spitalului Asklepeion, Athena, Grecia; Antonio Ceriello, președintele Grupului de studiu D&CVD EASD, Barcelona, Spania și Ralf Dechend, șeful grupului de experți al Centrului Experimental și de Cercetare Clinică, Germania.

Forumul reprezintă o platformă de abordare optimală a managementului pacienților în cardiologie, endocrinologie și reumatologie.