Default Header Image

Inaugurarea Blocului didactic nr. 2

Published: 02.09.2014

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” invită la inaugurarea Blocului didactic nr. 2, în care este amplasată Facultatea de Farmacie. Evenimentul va avea loc în data de 3 septembrie, curent, cu începere de la ora 12:00 (str. Mălina Mică, 66).

La festivitate vor fi prezenți ministrul sănătății, Andrei Usatîi, rectorul Universității, Ion Ababii, prorectori, decani, șefi de catedre și laboratoare, studenți și alți invitați.

Lucrările de renovare a Blocului didactic nr. 2 au fost realizate pe parcursul a doi ani, fără să fi fost sistat și perturbat procesul de studii. Pentru reparația capitală a edificiului au fost utilizate 12 476 mii de lei și alte 413,8 mii lei pentru dotarea cu mobilier. Banii au fost alocați din surse financiare ale USMF ”Nicolae Testemițanu”.

Renovarea Blocului a inclus schimbarea rețelelor de termoficare, de apeduct, canalizare și a celor electrice, precum și înlocuirea geamurilor, ușilor și pardoselelor, înnoirea fațadei și consolidarea scării de rezervă. Toate încăperile blocului de studii, inclusiv cantina, au fost modernizate și dotate cu mobilier și utilaj nou, iar teritoriul adiacent a fost amenajat cu un havuz.

Blocul didactic nr. 2 are o suprafață totală de 4 357,8 m².