Default Header Image

Congresul Internaţional al Studenţilor şi Tinerilor Medici – MedEspera

Published: 13.05.2014

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” şi Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină organizează, în perioada 14-17 mai 2014, al V-lea Congres Internaţional al Studenţilor şi Tinerilor Medici – MedEspera.

Vă invităm la deschiderea oficială a Congresului, care va avea loc în data de 14 mai, ora 16:30, în Sala Senatului USMF “Nicolae Testemiţanu” (bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, blocul didactic central, etaj 3).

 

MedEspera este un eveniment de importanţă majoră pentru studenți și tineri medici, deoarece reprezintă un for ştiinţific internaţional care deschide noi oportunităţi de afirmare şi comunicare între colegi, atât pe plan local, cât şi internaţional.

 

Lucrările Congresului vor include 18 conferințe magistrale și peste 32 de ateliere practice, ce se vor desfăşura pe secţiuni: ştiinţe medicale fundamentale, chirurgicale, farmaceutice, stomatologice, sănătate publică, etică, deontologie medicală şi nursing. Noutatea ediţiei curente a Congresului va fi Olimpiada “Nicolae Testemiţanu” – concurs interactiv ce va propune participanţilor un test axat pe cunoştinţele acumulate pe parcursul anilor la Universitate. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu special.

 

Ediţia jubiliară a forumului ştiinţific va întruni cca 1200 de participanţi din peste 15 țări. De asemenea, profesori din SUA, India, România, Slovacia vor ține prelegeri pentru participanții la Congres.

Congresul MedEspera a fost organizat pentru prima dată în anul 2006. Ediţiile anterioare ale forumului s-au bucurat de mare succes și interes, înregistrând o prezenţă impunătoare din partea studenţilor şi tinerilor cercetători în domeniul medicinei din ţară şi de peste hotare. MedEspera este, actualmente, singurul congres internațional în Republica Moldova organizat de studenți și este axat pe domeniile medicină (inclusiv sănătate publică și stomatologie) și farmacie.

 

Programul Congresului MedEspera