Default Header Image

Titlul de Doctor Honoris Causa pentru Maestrul Ion Ungureanu

Published: 04.03.2015

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu” va decerna, în data de 5 martie 2015, titlul onorific Doctor Honoris Causa domnului Ion Ungureanu, actor și regizor, în semn de profundă recunoştinţă şi înaltă apreciere pentru contribuţia sa substanţială la dezvoltarea și promovarea culturii spirituale.
Evenimentul se va desfășura în Sala Senatului a USMF ”Nicolae Testemițanu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere de la ora 14:00.
La ședință vor participa membrii Senatului, şefii de catedre şi subdiviziuni, profesori, doctoranzi, rezidenţi, studenţi.

 

Ion Ungureanu este Artist al Poporului din RM, Cavaler al Ordinului Republicii, Laureat al Premiului Național în domeniul artei, Maestru Emerit în arte al Federației Ruse, promotor activ al renașterii naționale, unul din fondatorii teatrului ”Eugen Ionesco”.
Maestrul Ion Ungureanu a publicat peste 400 de eseuri, articole, interviuri, abordând tema artei, culturii, probleme sociale şi politice.
A fost printre cei 278 de deputați din primul Parlament al Republicii Moldova, care, la 27 august 1991, au votat Declarația de Independență a Republicii Moldova. În trecut, a deținut funcția de ministru al culturii și cultelor. De asemenea, a contribuit la reinstalarea, în centrul Chișinăului, a monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt.