Default Header Image

Evenimente organizate de mediciniștii USMF „Nicolae Testemiţanu”

Published: 16.11.2016

De Ziua Internațională a Toleranței, marcată anual în data de 16 noiembrie, Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină a Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” organizează un eveniment gastronomic special, cu genericul O cină cu fraţii mei din alte ţări. Acțiunea va începe la ora 18:00, în incinta Cantinei cu specific indian din Căminul nr. 12 (str. V. Korolenko, 61/2), și va întruni atât studenții autohtoni, cât și străini.

 

Astfel, mediciniştii de la facultățile de Medicină nr. 2, Medicină nr. 1 (inclusiv specialitatea Sănătate publică), Stomatologie şi Farmacie vor găti bucate din bucătăria tradițională indiană și moldovenească și vor prezenta curiozități despre țara de origine. Această reuniune va reprezenta un bun prilej pentru a promova toleranța etnică și pentru a petrece timpul cât mai bine împreună.

 

Joi, 17 noiembrie, de Ziua Internațională a Studenților, mediciniștii au pregătit mai multe acțiuni sociale, culturale și sportive. Prin urmare, între orele 08:00-16:00, în Aula „Nicolae Eșanu” (str. N. Testemițanu, 20), toţi doritorii sunt invitați să doneze sânge în contextul campaniei Donează sânge! Dăruiește o picătură de viață! Cu acest îndemn, reprezentanții ASRM vin să încurajeze participarea tinerilor pentru a ajuta pacienții din spitale.

 

În aceeași zi, la ora 17:00, în incinta Complexului Sportiv Universitar (str. Mălina Mică, 66/1), se va desfăşura Trânta interuniversitară, unde cei mai puternici mediciniști își vor testa forța fizică și rezistența. Pentru învingător a fost pregătit Berbecul – tradiționalul trofeu, iar ceilalți participanți vor primi diplome și premii bănești. Seara va culmina cu un show așteptat de toți studenții din anul I – etapa finală a Balului bobocilor, în care tineri de la diferite universități își vor etala talentele. Evenimentul se va desfășura cu începere de la ora 18:00, în incinta Clubului de noapte Sfinx.