Default Header Image

Curricula de bioetică în educația medicală

Published: 16.05.2017

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la forumul internațional Curricula de bioetică în educația medicală, care va avea loc în perioada 17-19 mai 2017.

 

În prima zi de eveniment, între orele 9:30-17:00, în Sala Senatului se va desfășura conferința Actualități în bioetica contemporană,  iar în următoarele două zile, în Sala Roșie, va fi organizat workshopul Curricula de bioetică în educația medicală.

 

Pe parcursul activităţilor vor fi analizate subiecte actuale din domeniul bioeticii, vor fi prezentate practicile moderne în designul, implementarea și evaluarea curriculumurilor de bioetică și ale disciplinelor înrudite (Filosofia medicinei, Științele comportamentului ș.a.) pentru ciclurile de studii universitare și postuniversitare de masterat și doctorat.

 

Printre invitații speciali ai evenimentului sunt: profesorul universitar Bert Gordijn, director al Institutului de Etică, Universitatea Municipală din Dublin, Irlanda, președintele Asociației Internaționale a Educației în Etică, secretar general al Societății Europene a Filosofiei Medicinei și Sănătății, Pascal Borry, director al Programului de Master în Bioetică, Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, dr. Priya Satalkar, cercetător superior la Institutul de Etică Medicală din Basel, Elveția, dr. Jan Piasecki Jagiellonian University Medical College, Cracovia, Polonia, dr. Maria Aluaș, șef de lucrări, Cursul de bioetică, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Cluj-Napoca, România, dr. Mircea Leabu, profesorul Valentin Mureșan și dr. Emilian Mihailov de la Centrul de Cercetări în Etica Aplicată, Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, România, profesorul Marina Casini, Institutul de Bioetică, Universitatea Catolică Sante Cuore din Roma, Italia ș.a.

 

Evenimentul este organizat  în cadrul parteneriatului de dezvoltare instituțională între Catedra de filosofie și bioetică a USMF „Nicolae Testemițanu”, Institutul de Etică Biomedicală a Universității din Basel, Elveția și Centrul de Cercetări în Etică Aplicată a Universității din București, România.

 

Proiectul Consolidarea capacităților în bioetică prin educație și studii doctorale între Moldova, România și Elveția este finanțat de Fundația Elvețiană pentru Știință.

 

Pentru detalii vedeți Programul.