Default Header Image

Depunerea Jurământului lui Hippocrate

Published: 14.06.2017

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la ceremonia de depunere a Jurământului de medic şi farmacist de către studenții străini. Manifestarea solemnă se va desfășura în data de 15 iunie 2017, ora 11:00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”.

Dintre cei 287 de absolvenți internaționali, care în acest an absolvă USMF „Nicolae Testemițanu”, 159 şi-au făcut studiile la Facultatea de Medicină nr. 2, 67 la Stomatologie, 49 – la Facultatea de Medicină nr. 1, 11 la Farmacie, și o persoană a optat pentru Sănătate publică. Cei mai mulți absolvenți străini sunt originari din Israel – 263, urmați de România – 9, Ucraina și Rusia – câte 4, Siria – 2, Iordania, Turcia, Portugalia, India şi Belarus – câte unul.

 

La evenimentul festiv sunt invitaţi reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Educației, Biroului Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne,  administrația USMF „Nicolae Testemițanu”, decani, prodecani, șefi de catedre, profesori universitari, șefi de subdiviziuni universitare, studenți, rezidenți, părinți și prieteni.

 

 

În data de 16 iunie, Vă invităm și la ceremonia de depunere a Jurământului  lui Hippocrate de către absolvenții autohtoni, care se va desfășura  la Palatul Național „Nicolae Sulac”, cu începere de la ora 11:00.

La manifestarea solemnă vor participa: Oxana Domenti, preşedinte al Comisiei parlamentare Protecţie socială, sănătate şi familie, Vladimir Hotineanu, preşedinte al Comisiei parlamentare Cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, Mircea Buga, consilier principal al prim-ministrului în domeniul sănătății, Ruxanda Glavan, ministrul sănătății, Lilia Pogolșa, viceministrul educației, administrația USMF „Nicolae Testemițanu”, decani, prodecani, șefi de catedre, profesori universitari, șefi de subdiviziuni universitare, studenți, rezidenți, părinți și alți invitați.

Menționăm că anul acesta la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova au susţinut cu succes examenele de absolvire 967 de persoane, dintre care 680 de tineri şi tinere din Republica Moldova. Pentru sistemul național de sănătate au fost pregătiți specialiști la facultățile de Medicină – 410; Stomatologie – 125;  Farmacie – 109 și la specialitatea  Sănătate publică – 36  de specialiști.