Default Header Image

Finalizarea proiectului „Bazele ajutorului medical de urgență pentru liceeni”

Published: 08.12.2017

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la o masă rotundă unde vor fi prezentate rezultatele proiectului Bazele ajutorului medical de urgență pentru liceeni, implementat de Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), prin intermediul programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova.

Evenimentul se va desfășura luni, 11 decembrie, între orele 16:00-17:30, în Sala roșie, Blocul didactic central al Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

La masa rotundă vor participa voluntarii care au organizat și au desfășurat instruirile – studenți și rezidenți ai USMF „Nicolae Testemițanu”, elevi și profesori, care au beneficiat de instruiri, parteneri și finanțatori. La întrunirea de totalizare a rezultatelor va fi discutată și posibilitatea de a continua acest proiect.

Grație acestui proiect, cca 1500 de elevi din 32 de licee din mun. Chișinău și din raioanele Ialoveni și Strășeni au fost instruiți cu privire la acordarea ajutorului medical de urgență, în special a manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară și alte urgențe medicale frecvent întâlnite.