Default Header Image

Acord de colaborare în domeniul cardiologiei și cardiochirurgiei

Published: 26.06.2018

În data de 28 iunie 2018 va fi semnat un acord de colaborare internațională între Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova și Universitatea Bicocca din Milano, Italia, având ca parteneri: Grupul Spitalicesc Policlinico di Monza, Spitalul Clinic Republican Timofei Moșneaga, Institutul de Cardiologie, Spitalul Internațional Medpark, Universitatea Titu Maiorescu și Spitalul Monza din București, România, precum și Ministerul Sănătății, Muncii şi Protecției Sociale al RM.

Evenimentul se va desfășura în Sala de ședințe 204, Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), cu începere de la ora 13:00, unde vor fi prezenți: Svetlana  Cebotari, ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, președintele Grupului Spitalicesc Policlinico di Monza – Massimo de Salvo, managerul general al Spitalului Monza din București – Luca Militelo și șeful Departamentului de Cardiologie de la Spitalul San Gaudenzio, Novara – Gheorghe Cerin.

Acordul de colaborare prevede cooperarea în domeniul activităților culturale, didactice, educaționale și de cercetare, în vederea atingerii unui standard înalt în tratamentul bolilor cardiovasculare. Pentru atingerea acestui obiectiv se va organiza instruirea personalului medical privind tehnicile procedurilor invazive și neinvazive, cursuri postuniversitare și programe de formare profesională în ecocardiografie, telemedicină, va fi încurajată realizarea de proiecte de cercetare și participarea la simpozioane și alte evenimente academice.

Prezentul acord de colaborare interinstituțională se va încheia pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii în baza unui alt acord.