Default Header Image

Rezultatele intermediare ale concursului de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”

Published: 04.08.2022

 

acte original

Astăzi, 4 august, la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” a început procesul de depunere a documentelor în original pentru admiterea la studii superioare medicale în anul universitar 2022-2023, după ce, ieri, pe site-ul Universității, au fost făcute publice rezultatele concursului intermediar de admitere la programele de licență și integrate și cele ale concursului la studii superioare de master, inclusiv la programul de master Management în sănătate publică

Alexandru Corlăteanu, secretar responsabil al Comisiei de admitere, a declarat că, din numărul total de 1753 de dosare acceptate pentru concurs, 1396 (79,6%) de concurenți au participat în competiție în baza diplomei de bacalaureat, 271 (15,5%) – în baza diplomei de studii profesionale, 41 de candidaţi (2,3%) –  în baza atestatelor de studii medii de cultură generală și 45 de candidaţi (2,6%) – în baza diplomelor de licență/studii superioare. 

Cel mai mare concurs pentru ocuparea locurilor bugetare s-a înregistrat la Stomatologie (10 locuri) – 51 de persoane pentru un loc, urmat de specialitatea Farmacie (10 locuri), unde au concurat 11 candidați/loc și la Fiziokinetoterapie și reabilitare (5 locuri) – 14 candidați/loc, la Medicină (390 de locuri) – 2,5 candidați/loc, la specialitatea Optometrie (5 locuri) concursul a fost de 5,6 candidați/loc, la Asistență medicală generală (10 locuri) – 3,8 candidați/loc, la Tehnologie radiologică (10 locuri) – 2,5 candidați/loc și la Sănătate publică (10 locuri) – 1,5  candidați/loc.

Cea mai mare cerere la programele de master s-a înregistrat la Nutriție umană și Sănătate mintală publică.

Pentru a participa la concursul final de admitere, candidații urmează să prezinte originalele actelor, în perioada 4-6 august 2022. De notat că, candidații care nu au promovat concursul intermediar de admitere, dar, cu siguranță, doresc să participe la concursul final, la fel trebuie să aplice documentele în original, în termenele stabilite.

Prezentarea actelor se va face personal, în baza buletinului de identitate (pașaportului) în original. Depunerea documentelor în original poate fi efectuată și de o altă persoană în numele candidatului, în bază de procură.

Menționăm că neprezentarea originalelor actelor în termenul stabilit duce la pierderea locului obținut prin concursul intermediar de admitere la USMF „Nicolae Testemițanu”, precum și la imposibilitatea de a participa la concursul final de admitere.

Mai multe informații pot fi accesate pe: https://admitere.usmf.md/ro/admitere/studii-universitare/candidati-autohtoni

Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 8 august pe site-ul Universității.