Default Header Image

Manifestare comemorativă dedicată ilustrului savant și profesor Nicolae Testemițanu cu prilejul aniversării a 95-a de la naștere

Published: 29.07.2022

Nicolae TestemițanuUniversitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” Vă invită la manifestarea comemorativă consacrată ilustrului savant și profesor Nicolae Testemițanu, fost ministru al sănătății și rector al instituției noastre, academician și cavaler al Ordinului Republicii post-mortem, cu ocazia marcării celor 95 de ani de la naștere.

Evenimentul se va desfășura la 1 august 2022, începând cu ora 11:00, în incinta Complexului Sociocultural Universitar, et. 1 (str. Nicolae Testemițanu, 25, or. Chișinău). 

La manifestare vor participa ministra sănătății Ala Nemerenco, rectorul Emil Ceban și alți reprezentanți ai Universității, ai instituțiilor medico-sanitare publice și ai societății civile. 

Programul evenimentului include și difuzarea înregistrărilor video cu contemporanii distinsului înaintaș – regretații profesori: Diomid Gherman, Natalia Cherdivarenco, Petru Soltan.

De asemenea, vor fi vernisate o expoziție de publicații cu genericul „Nicolae Testemițanu – nume devenit simbol” și o expoziție de fotografii „Viitorul prezentului izvorăşte din trecut”.

Evenimentul va culmina cu depuneri de flori la bustul academicianului pe Aleea savanților și medicilor iluștri.